KÜS KALMAK YERİNE UZLAŞMACI OLUN

Yatakları ayırmak ya da ayrı uyumak için gerçekten geçerli nedenlere ihtiyaç var.

ESKİDEN EVLİ ÇİFTLERİN TEK VE UZUN BİR YASTIĞI OLURMUŞ BİR YASTIKTA KOCASINLAR DİYE. ŞİMDİ KULLANDIĞIMIZ TEK KİŞİLİK YASTIKLARA İSE “KÜSTÜM YASTIĞI” DENİRMİŞ. GÜNÜMÜZDE EN UFACIK TARTIŞMALARDA BİLE HEMEN YATAKLARI AYIRIYORUZ. UZUN EVLİLİKLERİN SIRRI NE OLURSA OLSUN YATAKLARI AYIRMAMAKTA MI SAKLI ACABA?

Aldatma, şiddet vb. gibi kişileri derinden yaralayan ve tamiri için çok özel çabalara ihtiyaç duyulan durumlar haricinde ayrı yatılmaması önerilir.Ayrıca ayrı uyumayı gerektiren sağlıkla ilgili durumlarda mecburen ayrı uyumak gerekebilir. Bu durumda bile mümkünse tedavinin en kısa sürede yapılması ilişkinin sağlığı için önemlidir.

BAZI ÇİFTLER GÜNLERCE, HAFTALARCA, HATTA DAHA UZUN SÜRE BİLE KÜS KALABİLİYOR. KÜS KALARAK SORUNLARI ÇÖZMEK MÜMKÜN MÜ?

Küsmek eğer süresi günleri, haftaları buluyorsa ilişkiye zarar veren yıkıcı bir alışkanlıktır. Çiftlerde bazen iki taraf birden bazen tek taraf küser. Bazen günlerce bazen haftalarca küs kalınır. Küslük konusu çoğu zaman basit konular olur. Küslük, “biz” alanına zarar verirken “ben” alanının işine yarar. Küsen kişi kendine küsmeyeceği için kendi alanında istediği şekilde yaşamaya devam eder.Küsmek ilişkiyi uzun süre askıya alan, karşıdaki kişiyi çaresiz bırakan bir durumdur. Küsmek çocuk davranışıdır, yetişkin davranışı değildir. Yetişkinler küsmez. Kavga ya da kırgınlar, kızgınlıklar durumunda “Biraz yalnız kalmaya ihtiyacım var, bir süre nefes almalıyım” diyebilirler, bir süre konuşamayabilir kendi kendilerine kalabilirler. Bu süre bazen saatler bazen de sadece bir kaç gün devam eder. Özür dilemek ve barışmak önemlidir ancak daha sonra mutlaka yaşanılan konuyu konuşmak gerekir. Sakinleşince yaşanılan olay hakkında konuşulmalı ve uzlaşmaya çalışılmalıdır. Bu geliştirici bir davranıştır.