MUTSUZLUK, PSİKOLOJİK PROBLEMLERİN HABERCİSİ OLABİLİR

Mutsuzluk oluşumundan kaçınmak için mücadele etmeniz gerekir.

Mutsuzluk hissi psikolojik problemlerin habercisi olabilir. Uzman Terapist Kubilay Göksel Eren, bireylerin neden mutsuz olabileceğini tüm detayları ile anlattı.

Bireylerde çok sık görülen mutsuzluk hisleri, zihinsel yanılsamalarla meydana gelmiş olup problemlerin birikmesiyle tamamlanan bir durumdan meydana gelmektedir. Mutsuzluk hissi, mutlu olamama durumu olarak da açıklanabilir. İnsanların %70’inde görülen bu durum, gün içerisinde bazen maksimum düzeye çıkmaktadır.

NEDEN MUTSUZ OLURUZ?

Genel olarak ele almamız gerekirse, mutlu olmak için birçok sebep varken, neden mutsuz oluruz sorusuna cevap verelim.

Mutsuzluk, düşüncelerimizi olumsuza yöneltip onun içerisinde boğulmayla başlamaktadır. Bu durum bireyi olumsuz yönde etkileyerek onu mutluluk hormonunu salgılamasına engel olarak depresif ruh haline sokar. Depresif ruh hali ile beraber, bireyin ruhsal çöküntü yaşaması diğer tüm problemlerinin tetiklenmesiyle olumsuz ve mutsuz bir süreç başlamış olur.

MUTLU OLMAK BİR TERCİHTİR

Zihnimiz yönetilmeye açık bir oluşumdan ibarettir. Eğer ki siz zihninizi yönetmeyip zihninizin sizi yönetmesine izin verirseniz mutsuzluk içinde bırakması doğal bir durum olacaktır. Bu durum şuna benzer; araba kullanıyorsunuz ve gaza basıp direksiyona hiç dokunmuyorsunuz. Sonra bir yere çarptığınızda üzülüyorsunuz.

Siz direksiyon hakimiyetini hiç kullanmadan, araba kullanamam deyip üzülüyorsunuz. O bakımdan ilk önce zihninizin mutluluk oluşumuna uğraması için izin vermeniz ve mutsuzluk oluşumundan kaçınmak için mücadele etmeniz gerekir.

Mutsuz eden başlıca ruhsal problemler, stres, kaygı, takıntı, korku, depresif ruh hali, kararsızlıklar, endişeler, çelişkiler, öfke gibi daha birçok sebebin tetiklenmesiyle meydana gelir. Mutlu olursanız stresi de kaygıyı da takıntıyı da aşabilirsiniz. O nedenle mutlu olmanın yollarını arayın ve hiçbir zaman mücadelenizi kaybetmeyin.