Zencefilin bilinmeyen faydaları
Zencefil, vücut üzerinde güçlendirici, canlandırıcı ve antienflamatuar etkileri olan bir vitamin, mikro besin ve uçucu yağ kaynağıdır. Zencefilin sağlık ve kozmetik alanda nasıl kullanıldığını ve ne gibi faydaları olduğunu merak ediyorsanız işte cevapları…
Yemeklere, hamur işlerine ve içeceklere zencefili rahatlıkla ekleyebilirsiniz.Zencefil özü içeren bir maske uygulamadan önce zencefile alerjiniz olmadığından emin olun. Selülitlerle savaşır
Zencefil, selülit oluşumunu önlemek için şişliği giderir. 1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefili 0,5 litre zencefil suyu ile karıştırın. 1-1.5 bardak kaba deniz tuzu ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı bir sünger yardımıyla problem yaşadığınız bölgelerde kullanın.
Metabolizma sürecini hızlandırır ve mide bulantısını ortadan kaldırırEğer sindirim probleminiz varsa veya hamilelik sırasında deniz tutması veya mide bulantısı çekiyorsanız, zencefil çiğneyebilir veya çayınıza biraz taze zencefil ekleyebilirsiniz.Tırnakları güçlendirir
1-2 yemek kaşığı shea yağını eritin. 1-2 çay kaşığı avokado yağı, 3-5 damla paçuli esansiyel yağı, 3-5 damla zencefil esans yağı ve 5-7 damla limon esansiyel yağı ekleyin. Maddeyi karıştırın ve kuru temiz bir kavanoza koyun. Maske veya el kremi olarak kullanabilirsiniz.
Bağışıklığı güçlendirir
Yüksek miktarda askorbik asit, A ve B vitaminleri, çinko, kalsiyum, iyot, doğal antibiyotikler ve antimikotikler sayesinde zencefil vücudumuzu güçlendirir. Ve çeşitli hastalıklara karşı direncimizi arttırır.Ağrıyı azaltırZencefil kadınların regl ağrısı, egzersiz ağrılarını azaltma özelliğine sahiptir.
Beyin fonksiyonlarını uyarır
Zencefil tüketimi, beyin hücrelerinin yaşlanmasını ve ölümünü yavaşlatır. Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıklara karşı koyar. Dahası, zencefil kökü tüm bilişsel işlevleri geliştirir ve hafızanın keskin kalmasına yardımcı olur.Yaşlanma süreciyle savaşırZencefil büyük miktarda antioksidan içerir, vücuttaki yenilenme sürecini hızlandırır ve serbest radikalleri, toksinleri temizler.
Kilo kaybına yardımcı olur
Zencefil birçok “yanma” elementi içerir, metabolizmayı hızlandırır ve iştahı azaltır. Yemeklerden 30 dakika önce zencefilli çay içerseniz daha az yemek yersiniz. Ayrıca rendelenmiş zencefil, tarçın ve bir tutam kırmızı biber ile bir bardak kefir içebilirsiniz.AfrodizyakKama Sutra’da zencefilden bahsedilir ve bazı efsanelere göre, ateşin birinin ilişkisinde yanmasını sağlayabilir. Zencefil kan dolaşımını uyarır, hormonları güçlendirmeye yardımcı olur ve hassasiyeti arttırır.
Cilt parlaklığı
Cildi gençleştirmek ve parlatmak için eşit miktarda rendelenmiş zencefil, bal ve limon suyunu karıştırın. Yüzünüze 30 dakika boyunca bir maske uygulayın.Antitümör etkisiZencefildeki bazı elementler kansere karşı koyabilir ve kemoterapi sırasında hastanın durumunu hafifletebilir.
Sivilcelerden kurtarır
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil ve 1 çay kaşığı elma sirkesini karıştırın. Hızlı bir şekilde iltihabı ve kızarıklığı gidermek için sivilce olan bölgelerinize uygulayın.1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil, 1 tatlı kaşığı bal ve bir miktar sütü karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve yıkamadan önce 10-15 dakika bekleyin.
Kan bileşimini normalleştirir
Zencefil kan pıhtılaşması ve yüksek tansiyon oluşumuna karşı koyar. Biraz zencefil tarçın çubuğu ile kaynatılır, soğumaya bırakılır ve günde 2-3 kez içilir.Saç dökülmesini ve kepeği önlerZencefil kafa derisinde kan akışını sağlar. Kökleri besleyici maddelerle besler ve saç dökülmesini önlemek için saçın büyümesini sağlar.
Saç güçlendirici maske:
Rendelenmiş zencefil ve jojoba yağını birleştirip saça ve cilde masaj yaparak uygulayın. 30 dakika sonra durulayabilirsiniz.Saçı uzatmak için: Rendelenmiş zencefil ve sarımsağı suyla ıslatın ve bir süre bekletin. Bu tentene bir miktar zeytin veya hindistancevizi yağı ekleyin ve saç köklerinize masaj yapın.
Kepek için:
2 parça taze rendelenmiş zencefil ve 3 parça zeytinyağı veya susam yağını karıştırın. Saç derinize uygulayın ve 15-25 dakika bekleyin. Bu işlemi haftada iki kez yapabilirsiniz.