Ereksiyon sorununu tedavi eden 5 yoga hareketi
Uzmanlar, yoganın, ereksiyon sorunu yaşayan erkekler için etkili alternatif bir tedavi yöntemi olduğunu belirtiyor. Ayrıca, yoga, zihinsel rahatlamayı sağlamasıyla da ereksiyon sorunlarındaki psikolojik nedenleri ortadan kaldırabilir
İktidarsızlık yaş ilerledikçe karşılaşma sıklığı artan, 60 yaş üzerindeki erkeklerin% 60’ını etkileyen bir durum.Uzmanlara göre, düzenli olarak yoga yapmak, erektil disfonksiyonların üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.İşte Pensilvanya merkezli bir kişisel fitness eğitmeninin Medical News Time için derlediği ereksiyon sorununu tedavi edici 5 yoga duruşu:
Yarım Balık Kralı Pozu
Yarım balık pozu: pankreas, karaciğer ve akciğerler gibi vücudun büyük organlarına kan akışını destekleyen, karındaki sindirim ateşini canlandıran bir duruştur. Adım adım uygulanışı:Yerde, bacaklarınızı öne uzatarak sırtınız dik bir şekilde oturun. Sol ayağınızı sağ bacağınızın altından geçirerek, kalçanızın dışına doğru bileğinizden tutarak çekin. Sağ ayağınızı sol bacağınızın dışından yere basın. Nefes vererek üst bedeninizi sağa doğru dik duruşunuzu bozmadan döndürün. Sağ elinizi belinizin arkasına doğru yerleştirin ve sol kolunuzu da dirsek hizasından sağ dizinize takın. Sol el parmak uçları tavanı göstersin. Sağ ayağınızı aktif olarak yere bastırmaya gayret edin. Sizi başınızdan yukarı doğru çeken biri varmış gibi dik durmayı sürdürün. Bu sırada yüzünüz omzunuzun üzerinden geriye doğru bakmaya çalışsın.Bu pozda bir dakika kalın. Pozdan çıkarken önce sağ eli sonra sol eli kurtarın ve rahat bir oturuşa gelin. Aynı pozisyonları diğer bacağınız için de uygulayın.
Mükemmel poz
Bu poza bilgelik oturuşu da deniyor. Pelvik bölgeyi uyandıran önemli pozlardan biridir. Bu poz düzenli olarak pratik edildiği takdirde duruş bozukluklarını ortadan kaldırarak vücudun güç birikiminin artmasına, zayıflamış olan seksüel dürtülerin kuvvetlenmesine yardımcı olacaktır. Adım adım uygulanışı: Bacaklarınızı ileriye doğru uzatarak yerde oturun. Önce bir bacağınızı diğer bacağınızın üzerine doğru çaprazlayın ardından boşta kalan bacağınızı da diğerinin üzerine yerleştirin.Bir bacağınız diğer bacağınızdan daha az esnek olabilir; sıkışmışlık hissine sahip olmamak için nefeslerinize odaklanın. Derin derin nefesler alın.
Kartal Duruşu
Denge ve odaklamaya meydan okuyan bir yoga duruşudur. Bu poz içerisinde pelvise gelen kan akışında artış olur. Böylece olası ereksiyon problemleri için fayda sağlar.Adım adım uygulanışı: Önce her iki bacağınızın üzerinde durun. Ardından dizlerinizi hafifçe kırarak sağ bacağınızı yere sağlam basıp sol ayağınızı onun üzerinden atarak çapraz hale getirin.Dengenizi sağlamak için bakışlarınızı bir noktada sabitleştirmeyi deneyin. Kollarınızı önce iki yana açın ardından sağ kolunuzu sol kolunuzun üzerine getirip kollarınızı el avuçlarınız birbirine değecek şekilde birbirine dolayın.Bu pozda 15-30 saniye kalmaya çalışın. Ardından önce ellerinizi sonra bacaklarınızı çözerek pozdan çıkın.
Özgür Rüzgar Duruşu
Özgür rüzgar pozu, pelvik kasları ve üreme organlarını harekete geçiren bir asanadır. Ayrıca karın organlarına masaj yaparak sindirim siteminde oluşan kabızlık, gaz sıkışması gibi problemleri giderir. Adım adım uygulanışı: Sırt üstü yere uzanın. Nefes alarak önce bir bacağınızı sonra diğer bacağınızı bükerek kendinize doğru çekin. Yavaşça nefes verirken çeneniz göğse yaklaştırmayı deneyin. Kendinizi iyice dizlerinize doğru çekin, bunun için ellerinizi dizlerinizin etrafında sıkıca dolamalısınız.Nefesinizi tutmadan bu pozisyonda yarım dakika kalın. Ardından nefesinizle birlikte yavaşça kollarınızı çözerek pozdan çıkın.
Ölü ya da ceset duruşu
Bu poz genellikle yoga çalışmalarının sonunda uygulanır. Her ne kadar yere uzanıp hareketsiz kalmak gibi basit görünse de; hareketli bir zihin ve vücudumuzda gün boyu oluşan gerginlik, kaslarımızın tamamen gevşemesini engeller. Bu tekniğin sağlık açısından önemli yanı olumsuz duygulardan etkilenen vücudumuzdaki organizmaların rahatlamasını sağlamasıdır. Böylece, sinir sistemi sakinleşir ve kişi huzurlu hisseder. Adım adım uygulanışı: Bu poza geçmek için temiz bir zemin üzerine uzanın; bulunduğunuz yer serinse, üzerinize bir battaniye almanız önerilir. Ayrıca gözlerinizi kapamakta zorlanırsanız, göz bandı takabilirsiniz. Bacaklarınızı önce düz olarak uzatın ardından ayaklarınızı omuz genişliğinde aralayıp ellerinizi de koltuk altlarınız hava alacak şekilde yanlara doğru açın.Gözlerinizi kapatın. Nefeslerinizi tutmadığınıza dikkat ederek derin ve düzenli bir şekilde soluyun.Bu pozda 3 dakika kalabileceğiniz gibi 20 dakika boyunca da kalaiblirsiniz.Pozdan çıkarken ani bir şekilde kalkmak yerine bacak ve ellerinizi düz bir şekilde uzatıp esneyin ardından dizlerinizi kendinize doğru çekerek bedeninizi sağ tarafa doğru yatırın. Sağ elinizi dayanak yaparak yavaşça kalkın.